A limuzinok története

Korábban fontos emberek és a gazdagok kiváltsága volt a limuzin, ma már szinte bárki bérelhet egyet. Esküvőknek, szalagavatóknak legény- vagy leánybúcsúknak szinte elengedhetetlen tartozéka a nyújtott, fekete vagy fehér limuzin.

Limuzinok régen és ma 

A limuzin az Amerikai Egyesült Államokból származik. Eleinte az átlagosnál hosszabb, magasabb kategóriájú autókat hívták így, amelyekben akár 5-7 személy kényelmesen elfért. Később elterjedt a három üléssoros limuzin. Ezt követően bukkantak fel a még hosszabb luxusautók, amelyek zenekarokat és reptéri utasokat szállítottak.

A fent említett modellek a jelenlegi nyújtott limuzinok elődei, de azok még kevésbé voltak  felszereltek és kényelmesek. A legkorszerűbb, mai luxusjárműveket „super stretch” limuzinoknak nevezik, amelyek akár egy kisebb busz befogadóképességével is vetekedhetnek. Napjaink luxus-limuzinjainak üléssorai egymással szemben helyezkednek el, 4-6 ajtó és a legmodernebb kiegészítők találhatóak bennük (bőr kárpit, bárpult, hűtő, telefon, multimédiás berendezések, hangulatfények stb.). Mint például a Rolls Royce Silver Shadow és a Mercedes-Benz S osztályos autóinkon kívül minden limuzinunk rendelkezik plusz technikai felszereltséggel. A nagy teljesítményű Hi-Fi berendezés és hangulatvilágítás mindegyikben adott a következők közül. A Lincoln Town Car Stretch Limo-ban ezen felül DVD, MP3 és iPod csatlakozás van, Lincoln Ultra Stretch Limo autónkban MP3, iPod és iPhone csatlakoztató. A Hummer H2 Limo-ban disco floor dobja fel a hangulatot. Az Excursion Limo-ban DVD, WiFi és Bluetooth audio system is rendelkezésre áll.

Hogy néz ki belülről?

Legtöbb limuzin esetében az egyik oldalon kényelmes bőr üléssor húzódik, míg másik oldalon minibár, tévé, hifi és egyéb berendezések biztosítják az utasok szórakozását. Ritkább modellek toldatán is találhatunk ajtót, egyes prototípusokban még mini úszómedence is van. A vezetőfülkét egy választófal határolja a belső résztől, gyakran ezért szerelik fel telefonrendszerrel, kamerával és monitorral. A Limocenternél minden szolgáltatásunk és minden külön csomag is rendelkezik extrákkal, amik szabadon választhatóak. Közéjük tartozik például a bekészített, jéghideg üdítő vagy alkohol, az egyedi virág- vagy lufidíszítés, a fotózás, a rendszámtábla, a sztriptíz táncos vagy chippendale, a díjtalan belépés budapesti szórakozóhelyekre, az idegenvezetés, illetve minden limuzinnal megtett útvonal megtervezése is lehet teljesen személyre szabott.

Akiknek minden nap jár

Diplomaták, politikusok, hírességek, magas beosztású személyek vagy nagyon gazdag emberek utaznak limuzinnal nap mint nap. Átlag polgár csak különlegesebb alkalmakra, esküvőre, leány-legénybúcsúra engedhet meg magának efféle luxust. A Limocenternél arra törekszünk, hogy ezek a ritka alkalmak igazi élményekként maradjanak meg, s ennek megkönnyítése érdekében folyamatos akciókkal állunk rendelkézükre, aminek keretein belül kedvezményekkel indíthatja rendelését. 

Végül

Egy limuzin presztízsét nem csak márkája, hanem modelljének darabszáma, készítéséhez felhasznált anyagok, vagy előző tulajdonos híressége is befolyásolja. Nagy értékű limuzinokat hatalmas összegekért adják és veszik, de legtöbbször maggyűjteményekben porosodnak, és csak alkalmanként utaznak velük. A Limocenternél a régi és új stílusú limuzinok szerelmeseire is gondoltunk. Bár az etalon rózsaszín limuzin nincs a repertoárunkba, azért van mivel kompenzálnunk. A Limocenter flottájához jelenleg 6 típusú autó tartozik, melyek közül kiemelkedő a Hummer H2 Limo, valamint a Rolls Royce Silver Shadow. Rendelkezünk még a klasszik Lincoln Town Car Stretch és a Lincoln Ultra Stretch limóval, valamint a hummerhez hasonló Excursion Limo-val. Az eleganciát pedig Mercedes-Benz S osztályos autónkkal is tudjuk biztosítani.

Forrás: www.szilveszter.hu

Leave a Reply